Αποτίμηση εμπορικής αξίας άδειας πρακτορείου στοιχημάτων - αγωγή συμμετοχής στα αποκτήματα
Οικογενειακό δίκαιο

Αποτίμηση εμπορικής αξίας άδειας πρακτορείου στοιχημάτων – αγωγή συμμετοχής στα αποκτήματα

Αποτίμηση εμπορικής αξίας άδειας πρακτορείου στοιχημάτων

Το δικηγορικό μας γραφείο σας ενημερώνει ότι πρωτη φορα με δικαστικη αποφαση την με αρ.2027/2016 που εξεδωσε το Εφετειο Αθηνων, ελληνικό δικαστήριο αποτιμησε την εμπορικη αξια ενος πρακτορειου πωλησεως ιπποδρομιακου στοιχηματος στην περιοχη του Μοσχατου, πλησιον του παλιου ιπποδρομου που ηταν της ιδιοκτησιας του πελατη μας, πρωην αναβατη του ιπποδρομου και διακεκριμενου στο χωρο αυτο λογω του οτι ειχε διατελεσει Προεδρος του Συνδεσμου των Αναβατων.

Το Εφετειο της Αθηνας δεχομενο τους ισχυρισμους μας προσδιορισε ολοκληρη την αξια του πρακτορειου στο ποσον των 245.000 ευρω, αξια που ειχε το πρακτορειο αυτο στις 22.9.2006.

Το δικαστηριο προσδιορισε την αξια κατα το χρονο της αμετακλητης λυσεως του γαμου του ανωτερω. Επι τη βαση της αξιας αυτης, εκανε δεκτη την αξιωση του εντολεως μας στην περιουσια ιδιοκτησιας της πρωην συζυγου του κατα ποσοστο 1/3 αναγνωριζοντας οτι η συζυγος του εχει υποχρεωση να του καταβαλλει σε χρημα το ποσον των 81.666,67 ευρω με το νομιμο τοκο υπερημεριας απο την επιδοση της αγωγης μας στις 1.7.2008. Συνολο τοκων εως σημερα 63.000 ευρω.

Η επιτυχια του γραφειου μας στην ως ανω υποθεση συμμετοχης στα αποκτήματα στηρίζεται σε ενα αρκετά προχωρημένο για τα ελληνικά δεδομένα οικονομικό πλάνο μελλοντικών προβλέψεων οικονομικών στοιχειων της επιχείρησης για περίοδο μεταγενεστερη της αμετακλητης λύσεως του γάμου του με την πρωην σύζυγο του και μέχρι τη συζήτηση στο Εφετείο, χρησιμοποιώντας ως προβλέψεις τα επιτευχθεντα οικονομικά στοιχεια του πρακτορειου μεταγενέστερων ετων της αμετακλητης λύσεως του γαμου ενω απο τα στοιχεια αυτά υπολογίστηκαν οι ταμειακές ροές οι οποίες προεξοφληθηκαν.

Από το άθροισμα του συνόλου την προεξοφλημενων ταμειακω ν ροων της περιόδου 2006 με 2014 προέκυψε η εμπορική αξία του πρακτορείου αυτου.

Συνεπώς δίνεται έναυσμα σε πρώην συζύγους να διεκδικήσουν αξιώσεις σε χρήμα απο εμπορικές επιχειρησεις που για λόγους φορολογίας κα την διαρκεια του έγγαμου βίου είχαν μεταβιβάσει στις συζύγους τους, ενω μετα τη διάσταση και τη λύση του γάμου τους εκδιώχθηκαν απο τις επιχειρησεις αυτές.

Με βαση την παραπανω αμερικανικών προτύπων μέθοδο, μπορούν ελληνικά δικαστήρια να προσδιορίσουν με μαθηματικά κριτήρια την εμπορική αξία άδειας ταξί, άδεια φορτηγού, άδεια ΠΡΟΠΟ Λοττο, πωλήσεως ιπποδρομιακου στοιχήματος κλπ.

Και με δεδομένο οτι οι άδειες αυτές έχουν προσωπικό χαρακτήρα και είναι αμεταβιβαστες.

Απευθυνθειτε στο γραφείο μας για υποθέσεις οικογενειακού δικαίου και αγωγών συμμετοχής στα αποκτηματα και κάλεσε την κα Μαζαράκη στα τηλ.2104933446 – 6977366160 για απευθείας συνομιλία.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ